You are here: Αρχική ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΕΘ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δείξε το αρχείοEMAILΕκτύπωση

ΔΕΘ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΘ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   

  

ΔΕΘ-ΔΙΕΘΝEIΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Εγνατία 154
546 36 Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη Ελλάδα
Phone: 2310 291111
Fax: 2310 229116
Url: www.tif.gr
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη αποτελεί η Διεθνής Έκθεση, έχοντας σφραγίσει την εκθεσιακή ταυτότητα της πόλης στη διάρκεια μιας ιστορίας οκτώ δεκαετιών. Από το 1925 η ΔΕΘ ταυτίστηκε με την οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ως εθνικός εκθεσιακός πυλώνας της χώρας, αναπτύσσοντας όμως παράλληλα και πολιτιστικό ρόλο.

Σήμερα η ΔΕΘ ΑΕ καλείται να λειτουργήσει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της επιδίωξε να διαμορφώσει έναν σύγχρονο και λειτουργικό φορέα, με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά, που θα μπορεί να συμβαδίσει με τις ταχύτατες εξελίξεις στη διεθνή εκθεσιακή σκηνή και να αναπτύξει νέες δράσεις, προσαρμοσμένες στις επιταγές των καιρών.  Προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, υιοθετεί σύγχρονες μεθόδους marketing και βελτιώνει το επίπεδο γνώσης των στελεχών της, ενώ βρίσκεται παράλληλα σε διαρκή αναζήτηση νέων αγορών και τομέων για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του εκθεσιακού της χαρτοφυλακίου.

Το αμιγώς εκθεσιακό σκέλος των δράσεων της ΔΕΘ ΑΕ έχει πεδίο εφαρμογής τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Στο εσωτερικό της χώρας η εταιρεία διοργανώνει τρεις περιφερειακές εκθέσεις, τη «Θράκη», την «Κρήτη» και την «Energon». Οι δύο πρώτες διοργανώσεις έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και συμβάλουν στην προώθηση της τοπικής παραγωγής, φέρνοντάς την σε επαφή τόσο με επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα όσο και με εκπροσώπους ξένων αγορών. Η έκθεση «Energon» αποτελεί την πλέον πρόσφατη εκθεσιακή πρωτοβουλία της ΔΕΘ ΑΕ, εστιάζεται σε ενεργειακά θέματα και διοργανώνεται στη Θράκη, αντανακλώντας τις ραγδαίες ενεργειακές εξελίξεις της περιοχής και όλης της χώρας.

Παράλληλα με την ενίσχυση των υφιστάμενων περιφερειακών εκθεσιακών δράσεων και τη δημιουργία νέων, η ΔΕΘ ΑΕ έχει δρομολογήσει την ανάπτυξη δικτύου περιφερειακών εκθεσιακών και συνεδριακών κέντρων ανά την Ελλάδα, φιλοδοξώντας να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των εκθεσιακών υποδομών της περιφέρειας.

Εκτός συνόρων η πολιτική που ακολουθείται έχει ως γνώμονα την παρουσία της εταιρείας σε αγορές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πέραν δε των παραδοσιακών βαλκανικών αγορών, τις οποίες η ΔΕΘ ΑΕ γνωρίζει πλέον καλά έπειτα από χρόνια διοργάνωσης των ελληνικών συμμετοχών σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, στην εκθεσιακή της ατζέντα προστίθενται κάθε χρόνο και νέες χώρες, με επιλογές και από τη δυτική Ευρώπη όπως η έκθεση τροφίμων ποτών Alimentaria που διοργανώνεται εκ περιτροπής σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Πέραν του εκθεσιακού και οικονομικού της ρόλου η ΔΕΘ ΑΕ αναπτύσσει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Κατά το παρελθόν η εταιρεία είχε την ευθύνη διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, ενός θεσμού που διεκόπη αλλά επί πολλά χρόνια προσέφερε σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς την ευκαιρία να προβληθούν και να αναδειχθούν. Στα τέλη του 2004 ΔΕΘ και ΕΡΤ προχώρησαν από κοινού στην αναβίωση του θεσμού, ο οποίος με τη νέα του μορφή έτυχε θερμής υποδοχής από τους καλλιτέχνες και το κοινό. Η ΔΕΘ ΑΕ διοργανώνει επίσης παραδοσιακά τις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες», ενώ συμμετέχει και στον φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να προβάλει και να στηρίζει την ελληνική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία και τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της.

  
 
Ημερομηνία Τίτλο Τόπος Διεξαγωγής Πόλη Διοργάνωση
Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμες εκδηλώσεις

PhotoVision Banner 300x250

το Exponet.gr σας ενημερώνει

Λόγο των συνέχων και αιφνίδιων αναβολών/ακυρώσεων διοργανώσεων, το Exponet.gr σας ενημερώνει ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για την ορθότητα των αναρτημένων εκθέσεων.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους επίσημους ιστότοπους των εκθέσεων/διοργανωτών για την επαλήθευση των ημερομηνιών.

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο
Θα σας πάρει λιγότερο από 1 λεπτό!
γιατί στο Exponet.gr η γνώμη σας
μετράει!

ΒΡΗΚΑΤΕ ΛΑΘΟΣ;

  • Για προσθήκη Εκθέσεων
    και
    αποστολή δελτίων τύπου:
  • events@exponet.gr
    ή καλέστε
    211 800 8833